Federaal logo - Terug naar startpagina
FEDERALE PORTAALSITE
Hulp nodig? Terug naar de startpagina
 
decoratie
U bent hier :  Home > Verkiezingen2009 > Verkiezingsagenda

VERKIEZINGSAGENDA

02 Juni 2009

1/ Uiterste datum waarop in de hoofdplaats van elke provincie een provinciehoofdbureau dient samengesteld te worden 

2/ Tussen 14 en 16 uur neemt de voorzitter van het kantonhoofdbureau de aanwijzingen van de getuigen voor de stem- en stemopnemingsbureaus in ontvangst. Deze aanwijzing geldt voor alle verkiezingen.

3/ Datum waarop de voorzitter van het kantonhoofdbureau A, nadat de formaliteiten bepaald voor de aanwijzing van de getuigen zijn vervuld, bij loting overgaat tot de aanwijzing van de stembureaus waarvan de stembiljetten door elk opnemingsbureau A en B onderzocht worden. Dit geldt voor alle verkiezingen.  

4/ Vanaf 16 uur gaat de voorzitter van het kantonhoofdbureau A over tot een loting teneinde het aantal getuigen aangewezen door alleenstaande kandidaten te verminderen tot drie als dit aantal aangewezen voor een zelfde bureau meer dan drie is. Dit geldt voor alle verkiezingen.

5/ De voorzitter van het kantonhoofdbureau A wijst de lokalen aan waar de stemopnemingsbureaus A en B gevestigd zijn. Hij geeft bij ter post aangetekende brief aan de voorzitters en de bijzitters van de stemopnemingsbureaus A en B onmiddellijk kennis van de plaats waar ze hun taak zullen moeten vervullen en hij wijst het lokaal aan waar hij zitting zal houden en waar hij het dubbel van de stemopnemingstabel in ontvangst zal nemen, overeenkomstig artikel 161, achtste lid, van het Kieswetboek. Hij geeft onmiddellijk bij ter post aangetekende brief aan de voorzitters van de stembureaus kennis van de plaats van vergadering van het stemopnemingsbureau A en B dat de stembiljetten van hun bureau moet ontvangen. Dit geldt voor alle verkiezingen.

6/ De voorzitter van elk provinciehoofdbureau, de voorzitter van het hoofdbureau van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en die van het Duitstalige kiescollege zenden de voor de verkiezing nodige stembiljetten in verzegelde omslag aan de voorzitter van elk kantonhoofdbureau A.

  Vandaag :  
 <Juni 2009> 
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
   

Verkiezingsagenda (PDF)
top van deze pagina
dot Be logo