Federaal logo - Terug naar startpagina
FEDERALE PORTAALSITE
Hulp nodig? Terug naar de startpagina
 
decoratie
U bent hier :  Home > Verkiezingen2009 > Verkiezingsagenda

VERKIEZINGSAGENDA

23 Mei 2009

1/ Laatste termijn die aan de provinciegouverneur (of de door hem aangewezen ambtenaar) is gesteld om in een aangetekende omslag twee voor echt verklaarde uittreksels uit de lijst der kiezers, opgemaakt per stembureau, aan de voorzitter van het kantonhoofdbureau A te zenden. Deze uittreksels gelden voor alle verkiezingen.

2/ Uiterste datum waarop het college van burgemeester en schepenen naar de voorzitter van het kantonhoofdbureau A de lijst van de kiezers stuurt die kunnen worden aangewezen als bijzitter of als plaatsvervangend bijzitter, naar rata van 24 personen per kiesafdeling.    De personen die kunnen worden aangewezen worden daarvan in kennis gesteld (K.W.B., art. 95, § 12, 2°). Deze lijst geldt voor alle verkiezingen.

3/ De voorzitter van het kantonhoofdbureau A verstrekt afschriften van de lijst die, per kieskanton opgemaakt, de samenstelling van de stem- en stemopnemingsbureaus aangeeft, aan een ieder die er uiterlijk op deze datum om verzocht heeft. (K.W.B., art. 102, derde lid). Deze afschriften zijn geldig voor alle verkiezingen.

4/ De uiterste datum waarop de Minister van Binnenlandse Zaken in het Belgisch Staatsblad een bericht aan de kiezer doet verschijnen waarbij de datum van de stemming, alsmede de uren van opening en sluiting van de stembureaus worden medegedeeld. Dit bericht vermeldt eveneens dat elke kiezer tot twaalf dagen vóór de verkiezing een bezwaarschrift kan indienen bij het gemeentebestuur. Dit bericht geldt voor alle verkiezingen.

5/ De uiterste datum waarop het college van burgemeester en schepenen een oproepingsbrief zendt aan elke kiezer bedoeld in artikel 1, §§ 1 en 2,2° van de wet betreffende de verkiezing van het Europese Parlement. De kiezer die zijn oproepingsbrief niet heeft ontvangen, kan hem, tot op de dag van de stemming 's middags, op de gemeentesecretarie afhalen. Dit geldt voor alle verkiezingen.

6/ Uiterste datum waarop de voorzitter van het kantonhoofdbureau A een bericht in alle gemeenten van het kanton laat verschijnen waarbij bekendgemaakt wordt op welke plaats hij dinsdag 2 juni 2009, vijfde dag vóór de verkiezing, tussen 14 en 16 uur, de aanwijzingen van de getuigen voor de stembureaus en stemopnemingsbureaus A in ontvangst zal nemen. De voorzitter van het kantonhoofdbureau B doet dit voor de aanwijzing van de getuigen bij de stemopnemingsbureaus B.

  Vandaag :  
 <Mei 2009> 
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
   

Verkiezingsagenda (PDF)
top van deze pagina
dot Be logo