Federaal logo - Terug naar startpagina
FEDERALE PORTAALSITE
Hulp nodig? Terug naar de startpagina
 
decoratie
U bent hier :  Home > Verkiezingen2009 > Verkiezingsagenda

VERKIEZINGSAGENDA

13 April 2009

Tussen 13 en 16 uur, laatste termijn gedurende welke de kandidaten en de kiezers die de voordrachten van kandidaten hebben ingeleverd ter plaatse inzage mogen nemen van alle ingediende voordrachten en schriftelijk hun opmerkingen aan het collegehoofdbureau mogen meedelen.

Om 16 uur sluit het collegehoofdbureau de kandidatenlijsten voorlopig af. Wanneer het collegehoofdbureau de voordracht van bepaalde kandidaten onregelmatig verklaart, worden de redenen van die beslissing in het proces-verbaal opgenomen en wordt onmiddellijk een uittreksel hieruit, met de woordelijke opgave van de aangevoerde redenen, bij aangetekende brief toegezonden aan de kiezer of de kandidaat die de akte waarop de afgewezen kandidaten voorkomen heeft ingeleverd. Wanneer de onverkiesbaarheid van een kandidaat als reden is aangevoerd wordt het uittreksel uit het proces-verbaal op dezelfde wijze ook aan die kandidaat gestuurd.

Onmiddellijk na de voorlopige vaststelling van de kandidatenlijst stuurt de voorzitter van het collegehoofdbureau, langs digitale weg de voorlopige afgesloten kandidatenlijst aan de Minister van Binnenlandse Zaken om de schrapping van dubbele kandidaturen te verzekeren.

Onmiddellijk na de voorlopige vaststelling van de kandidatenlijst stuurt de voorzitter van het collegehoofdbureau onverwijld aan de Minister van Binnenlandse Zaken, per nationaliteit, de lijst van de kandidaten die onderdaan zijn van een andere Lid-Staat van de Europese Unie en wier kandidatuur aanvaard werd en de lijst van degenen wier kandidatuur afgewezen werd. De Minister van Binnenlandse Zaken deelt deze documenten voor nazicht aan elke betrokken Lid-Staat van herkomst mede

  Vandaag :  
 <April 2009> 
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
   

Verkiezingsagenda (PDF)
top van deze pagina
dot Be logo